Advertisement

Responsive Advertisement

Da li će iPhone 7 imati Home dugme?


Kako izgleda iPhone 7
Martin Hajek je dizajnirao potencijalnu Space Black verziju

Kako se sve više i više približavamo izlasku desete verzije iPhone telefona, priče o promenama i dodacima iz dana u dan postaju sve intrigantnije. Glavno pitanje koje se postavlja već duže vreme, i o kojima mnogi korisnici na internetu spekulišu je da li će iPhone 7 imati Home dugme, kao i sve prethodne verzije do sada? Kratak odgovor, da.

Nakon sto je Apple potvrdio da ce iPhone 7 ipak imati Home dugme, korisnici su počeli sa nagađanjem kako će dugme izgledati, i koju će ulogu imati. Apple ni tu nije ostavio svoje korisnike ravnodušne, tako da su objavili da će Home dugme ipak biti izmenjeno u odnosu na prethodne verzije. Jedna od glavnih pretpostavki je da će novo Home dugme biti potpuno digitalno. Ako se Apple ipak odluči za ovu verziju, najverovatnija opcija je da će Home dugme koristiti Force Touch tehnologiju, kao i ugradjen skener za otisak prsta.

Šta ovo znači za korisnike?


Prethodni korisnici iPhone telefona će imati možda malo problema sa privikavanjem na novu tehnologiju, ali Apple ima naviku da pravi sve bolje i bolje modele. Kao i većina drugih promena koje su uvedene u prethodnim modelima, ova takođe ima svoje beneficije. Jedna od vrlo bitnih stvari je ta da će biti još jedno mesto manje na koje voda i nečistoća mogu da vam uđu u telefon. Ovim prelazom na digitalno Home dugme Apple suštinski govori zbogom još jednom harverskom problemu: kvar samog dugmeta. Home je jedino dugme kojim se korisnik kreće kroz menije i aplikacije. Kvar tog dugmeta stvara izuzetne probleme pri isključivanju aktivnih aplikacija što može takođe dovesti do problema sa baterijom.

Apple je najavom ove promene napravio veliki korak ka potpunoj i neizbežnoj digitalizaciji hardvera. Mnogi stari korisnici su zabrinuti oko toga koliko će to dugme zapravo biti funkcionalno, ali s obzirom na to da Apple nije imao previše promašaja što se tiče izmena u prethodnim modelima svi koji planiraju da kupe iPhone 7 mogu da računaju na to da će kupiti vrhunski uređaj sa najmodernijim funkcijama i dodacima.

Gost autor: Aleksa Trpković

Постави коментар

0 Коментари