Advertisement

Responsive Advertisement

Kako izvaditi novu zdravstenu knjižicu preko interneta?

Ukoliko želite da izbegnete čekanje redova, izradu nove zdravstvene knjižice možete zahtevati preko interneta, uz mogućnost da istu preuzmete na šalteru (zašto?!) ili da vam bude dostavljena na kućnu adresu.

Kako izvaditi novu zdravstenu knjižicu preko interneta?
Kako izvaditi novu zdravstenu knjižicu preko interneta?

Na portalu eUprava, možete dobiti mnoge usluge online i izbeći gužve po raznim državnim institucijama, dok za neke stvari možete zakazati termin i opet izbeći gužve (jer imate zakazano). Međutim, koliko sam primetio nisu sve usluge dostupne u svim opštinama.

Mnoge je obradovala vest da će izdavanje elektronske zdravstvene knjice biti moguće preko interneta. Mene nije, jer me je već cela uža i šira rodbina pitala da im ja to uradim. Pa sam odlučio da napišem ovaj tekst, jer stvarno nije ništa teško.

Izdavanje elektronske zdravstvene knjižice preko interneta


Za sve dodatne informacije i pitanja informišite se na portalu "eUprava".

Korak 1 - Idite na sajt - http://www.euprava.gov.rs/

Korak 2 - Idite na baner za izdavanje nove zdravstvene knjižice (na desnoj strani sajta) ili kliknite OVDE

Korak 3 - Izaberite filijalu/ispostavu

Korak 4 - Na toj stranici dobijate zvanično uputstvo gde, šta i kako (pročitajte lepo uputstvo, potrebna je i registracija, ali i to je lepo objašnjeno pa neću ništa pisati). Za registraciju je potrebna email adresa, pa evo i uputstva o tome kako napraviti email adresu.

Korak 5 - Popunite elektronski obrazac (možete izabrati da li želite novu karticu da preuzmete lično ili da vam bude dostavljena na kućnu adresu). Cena je nešto skuplja ukoliko želite da vam nova zdravstvne knjižica bude dostavljena na kućnu adresu, ali se o tome informišite na sajtu.

Korak 6 -  Dobićete generisanu uplatnicu (uplatu je potrebno izvršiti prema instrukcijama sa portala). Ukoliko koristite usluge elektronskog bankarstva, sve možete završiti iz fotelje.

Korak 7 - Nakon uplate možete pratiti: kada je proknjižena, kada je RFZO uzeo zahtev u obradu, kao i kako i kada je izradio karticu.


Korak 8 - Kada sve bude gotovo odnosno kada je nova kartica izrađena, informaciju o tome dobijate na svom profilu na portalu eUprava, putem emaila ili SMS.

Uputstvo za izradu nove zdravstvene knjižice preko interneta
Zvanično uputstvo eUprave

Ovo je bilo jedno kratko uputsvo o tome kako možete zahtevati izradu nove zdravstvene knjižice preko interneta. Nastavite da nas pratite.

Постави коментар

0 Коментари