Advertisement

Responsive Advertisement

OPREZ!!! Lažni "Idea" kupon od 10000 dinara

Na Facebooku su ljudi masovno počeli da šeruju navodni kupon od 10000 dinara koji poklanja Idea. Ako vam zvuči previše dobro da bi bilo istinito, bili ste u pravu - radi se o još jednoj Facebook prevari.
 
OPREZ!!! Lažni "Idea" kupon od 10000 dinara
OPREZ!!! Lažni "Idea" kupon od 10000 dinara

Kako da prepoznate da se radi o prevari?

- To što je previše dobro da bi bilo istinito treba da bude prvi znak da proverite o čemu se radi. Pošto se radi o poznatom brendu prvo proverite njihov zvaničan sajt i profile na društvenim mrežama. Nije realno da Idea pokreće tako veliku kampanju, a da nema nikakve objave na njihovom zvaničnom sajtu ili Facebook stranici. A da ste samo ušli na njihov sajt, videli bi i obaveštenje da se radi o prevari.

- Gramatičke greške, izmešano latinično i ćirilično pismo. Za tako ozbiljnu kampanju ovakve greške nisu moguće.

- Facebook komentari koji stoje na dnu stranice nisu realni. Tj. radi se samo o imitaciji FB komentara, to ćete proveriti tako što pokušate da kliknete na neki profil...

IDEA kupon od 10000 dinara je prevara

Facebook-om je proteklih dana počela masovno da se šeruje vest o kuponu od 10000 dinara koji navodno daje Idea. Kada posetite taj link, odlazite na stranicu gde stoji poruka "ČESTITAMO! Izabrani ste da učestvujete u našoj kratkoj anketi", pa se od vas zahteva da odgovorite na neka pitanja.

Kada završite sa anketom, bićete preusmereni na stranicu gde se od vas zahteva da podelite vest na vašem Facebook profilu, a nakon toga, kada kliknete na dugme za "traženje poklona" otvaraju se razne reklame, a u zavisnosti od reklame bićete preusmereni na određenu stranicu.

Pročitajte i tekst o najčešćim internet prevarama.

Ovde je bilo više pokazatelja da se radi o prevari, zato budite oprezni pa prvo proverite na zvaničnoj Facebook stranici ili sajtu brenda, jer da se ne radi o prevari oni bi to uradili preko svojih zvaničnih kanala.

 



Постави коментар

0 Коментари