Advertisement

Responsive Advertisement

Kako zaključati android aplikacije pomoću svog lica?

U ovom tekstu ću vam pokazati kako da zaključate aplikacije u vašem telefonu tehnologijom prepoznavanja lica. Aplikacije koje zaključate na ovaj način, možete otvoriti samo pogledom u telefon, bez kucanja lozinki ili šablona.

Ranije sam već pisao o tome kako da zaključate aplikacije na telefonu, ali ta aplikacija nije imala mogućnost zaključavanja aplikacija uz pomoć svog lica.
 
Kako zaključati android aplikacije pomoću svog lica?
Kako zaključati aplikacije na telefonu pomoću svog lica?

Kako zaključati aplikacije na telefonu pomoću svog lica?

Za ovakvo zaključavanje aplikacija možete koristiti bilo koji android telefon (poželjno je da ima malo bolju prednju kameru), a potrebno je samo instalirati aplikaciju IObit, koju možete besplatno preuzeti OVDE.
 
1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju - link za preuzimanje
2. Prilikom prvog pokretanja morate kreirati šablon koji će služiti kao glavna lozinka za pristup samoj aplikaciji, a nakon toga povežite email adresu klikom na "Bind".
3. Podešavanje lica za otključavanje aplikacija - sada je potrebno da u okviru opcija (klik na tri crtice gore levo) izaberete "Face lock". Nakon toga je potrebno kliknuti na opciju "Enable" i dati dozvolu aplikaciji za korišćenje kamere. 
4. Kada se pojavi kamera, postavite telefon naspram lica dok se ne završi skeniranje. Nakon toga potrebno je omogućiti "Usage Access" ovoj aplikaciji.
5. Zaključavanje aplikacija - vratite se na listu aplikacija i kliknite na katanac pored one aplikacije koju želite da zaključate. Sada se pojavljuje još jedna opcija - ikonica sa licem - koju treba uključiti ukoliko želite da aplikacije otključavate pomoću prepoznavanja lica.

Ovo je dobar način za zaključavanje aplikacija, ukoliko na telefonu nemate skener otiska prstiju, međutim brisanjem ove aplikacije, briše se i zaštita. Zbog toga je neophodno da u okviru opcije "Secure center" izaberete opciju "Avoid being uninstalled" i kliknite na dugme "Activate".

Ova aplikacija ima još korisnih mogućnosti koje možete istražiti, a o nekima ćemo i pisati u nekim narednim postovima. Ovog puta smo se samo zadržali na mogućnost zaključavanja aplikacija na telefonu uz pomoć tehnologije prepoznavanja lica.


Постави коментар

0 Коментари