Advertisement

Responsive Advertisement

Kako zamagliti pozadinu slike?

Ukoliko želite da zamaglite pozadinu neke slike, pokazaću vam kako to možete jednostavno uraditi sami. Uz pomoć ovog alata možete zamutiti deo slike u svega nekoliko koraka.
Kako zamagliti/zamutiti/blurovati pozadinu fotografije?

Kako da zamutiti deo fotografije?


Ponekad je potrebno zamagliti ili kako neki kažu blurovati deo fotografije, pa sam odlučio da napišem jedno kratko uputstvo o tome.

Za zamagljivanje dela fotografije možete koristiti bilo koji od besplatnih programa za obradu slika koje sam preporučio na blogu, ali to zahteva preuzimanje i instalaciju softvera, pa sam se odlučio da napišem ovo uputstvo za jedan od online alata za obradu slika, princip je isti, tako da ovo možete uraditi i uz pomoć drugih alata i programa koje sam preporučio na blogu.

Odlučio sam se za alat BeFunky gde možete veoma jednostavno zamagliti deo slike online, bez potrebe za instalacijom dodatnih programa.

Korak 1 - Idite na BeFunky Photo Editor;
Korak 2 - Kliknite na Upload pa Computer i izaberite sliku koju želite zamagliti;
Korak 3 - Iz menija Edit izaberite opciju Bluar;
Korak 4 -  U okviru Adjust pomerajte vrednost od 0 do 30, kako biste podesili zamagljenost cele slike;
Kako zamagliti pozadinu slike?

Korak 5 - U okviru opcije Paint brišete deo slike koji ne želite da bude zamagljen, u okviru te opcije imate podešavanja za veličinu četkice za brisanje kao i za način brisanja zamućenosti slike.

Ovo je bilo kratko uputstvo za jednostavno zamućivanje dela fotografije uz pomoć jednog online alata. Nastavite da nas pratite, uskoro možete očekivati još zanimljivih tekstova na blogu.

Постави коментар

0 Коментари