Advertisement

Responsive Advertisement

KAKO DA napravite GIF animaciju od videa [ONLINE]?

GIF je jedan od najpopularnijih formata koji se često koristi za pravljenje zanimljivih animacija. Ukoliko želite da napravite svoj GIF koristeći neki video, možete to uraditi uz pomoć jednog online alata za pravljenje GIF animacija od video klipova.

KAKO DA napravite GIF animaciju od videa [ONLINE]?
KAKO DA napravite GIF animaciju od videa [ONLINE]?


Kako napraviti GIF animaciju od videa?


Za pravljenje GIF animacije od videa, možete iskoristiti razne online alate, ja sam već na sajtu pokazao kako da napravite gif od youtube klipa, a sada vam predstavljam jedan zanimljiv sajt - MAKE A GIF - gde možete dodati video fajl koji želite i da od njega napravite GIF animaciju.
Korak 1 - posetite sajt https://makeagif.com/video-to-gif
Korak 2 - kliknite i dodajte bilo koji video iz vašeg računara ili u predviđenom polju unesite URL adresu video klipa od koga želite da napravite GIF (podržani sajtovi su YouTube, Vimeo, Vine, LiveLeak, Break, Daily Motion, Facebook, Instagram itd.)
Korak 3 - kada se učita video koji ste dodali. Ispod videa možete izabrati trenutak od koga želite da počne GIF animacija (start time), a pored imate opciju koliko želite da traje vaša GIF animacija (Gif length) - maksimum je 10 sekundi.
Korak 4 - kada ste pronašli pravi trenutak početka animacije i dužinu trajanja iste, možete dati ime animaciji, izabrati kategoriju i dodati tagove. Takođe možete uključiti da GIF animacija ima i zvuk koji se nalazi u videu (enable audio).
Korak 5 - kliknite na dugme CREATE GIF
napravi gif od video klipa

Korak 6 - nakon što se napravi GIF, otvara se stranica gde možete preuzeti GIF ili URL adresu ka animaciji koju ste napravili.

Ovo je jedan od online alata koji preporučujem za pravljenje GIF animacija od video klipa. U samo nekoliko koraka možete napraviti dobru GIF animaciju.

Постави коментар

0 Коментари