Advertisement

Responsive Advertisement

Kako uključiti automatski odgovor na mail? Gmail/Outlook

Pogledajte kako da se automatski šalju "Out of office" mejlovi. Dok ste na odmoru možete uključiti automatski odgovor na mejl, a u ovom tekstu ću vam pokazati kako uključiti automatski odgovor na Gmail-u, Outlook-u i na android aplikaciji Gmail-a.

Kako uključiti automatski odgovor na mail
Kako uključiti automatski odgovor na mail?

Dok smo na godišnjem odmoru, obično smanjujemo svoju digitalnu aktivnost, naročito onu poslovnu, pa je zbog toga preporučljivo da uključimo tkz. out of office poruku, kojom obaveštavamo ljude da smo na godišnjem odmoru i da se za sva pitanja mogu obratiti kolegi koji nas menja. Naime, kada vam neko u zadanom periodu pošalje mejl, dobiće automatski odgovor da smo odsutni.

Kako uključiti automatski odgovor na Gmail-u?

Ukoliko želite da Gmail automatski šalje mejlove dok ste na godišnjem odmoru, pratite uputstvo koje sledi:

Korak 1 - Kliknite na Podešavanja (ikona zupčanika) na Gmail-u, pa izaberite opciju Podešavanja.
Podešavanje Gmail naloga
Podešavanje Gmail naloga

Korak 2 - U okviru opštih podešavanja idite do opcije Automatski odgovor/odgovor na odmoru (Vacation Reminder) i uključite ovu opciju.

Korak 3 - Kada uključite ovu opciju, možete podesiti od kod datuma želite da Gmail automatski odgovara na mejlove, što je korisna opcija jer sve možete pripremiti nekoliko dana pre odlaska na odmor.

Korak 4 - Unesite Naslov kao i tekst mejla koji želite da bude automatski prosleđen kao odgovor ljudima koji vam pošalju mejl.

Automatski odgovor na mejl primer

Ovde ću napisati samo jedan primer mejla koji možete postaviti kao automatski odgovor, dok ću ostale primere napisati u posebnom tekstu na blogu:

Poštovani,

Biću odsutan iz kancelarije do [datum povratka] zbog godišnjeg odmora. Molim Vas da u ovom periodu kontaktirate mog kolegu [Ime i Prezime] na mail [ime.prezime@mejl.com].

Kako uključiti automatski odgovor preko android aplikacije Gmail?

Slično kao u desktop verziji, i preko aplikacije Gmail na vašem telefonu možete uključiti automatski odgovor na mejlove dok ste na godišnjem odmoru.

Korak 1 - uključite Gmail aplikaciju i u gornjem levom uglu kliknite na Menu.
Korak 2 - skrolujte dok ne pronađete opciju Settings
Korak 3 - kliknite na mejl nalog gde želite da podesite automatski odgovor,
Korak 4 - pronađite opciju Vacation responder i uključite je, postupak je isti kao i u desktop verziji.

Kako uključiti automatski odgovor na Outlook?

Ukoliko u Outlook-u želite da uključie automatski odgovor na mejlove, to možete uraditi na dva načina:
Kliknite na File - Automatic Replies (Out of office)
Izaberite opciju Send automatic replies i unesite poruku koju želite da bude automatski poslata kada primite email. Ovde takođe možete podesiti i obseg datuma kada će automatski odgovori biti uključeni. Kada završite sa podešavanjima kliknite na OK.

Za one koji imaju Outlook verzije gde nema opcije Automatski odgovori, moraju na drugi način podesiti automatsko odgovaranje na mejlove, a uputstvo možete pronaći ovde.


Ovo je bilo uputstvo za uključivanje automatskog odgovora na mejl dok ste na godišnjem odmoru, međutim to vas neće spasiti od neprestanih poziva na službeni telefon, a rešenje za to je ili da ostavite isključen telefon ako ste u mogućnosti ili da blokirate pozive na telefonu za sve osim ljudi sa white liste kojima morate da se javite.

Постави коментар

0 Коментари