Advertisement

Responsive Advertisement

Šta je to tviter?


Šta je to tviter (twitter)?

Ovde ću postaviti definicije tvitera koje se nalaze na sajtu wikipedia.org.


"Tviter (eng. Twitter) je mikro-blog alat i društvena mreža koja omogućava svojim korisnicima da čitaju tuđe i šalju svoje tvitove 



Tvitovi su tekstualni unosi. Oni ne smeju biti duži od 140 karaktera. Tvitovi se objavljuju na vašem profilu, a dobijaju ih i korisnici koji vas prate. Kada ste napravili twitter nalog podešavanja su nameštena tako da se tvitovi isporučuju svim korisnicima koji vas prate, mada možete izabrati mogućnost da se tvitovi isporučuju samo određenom krugu prijatelja - tada koristite znak @.


Možete tvitovati preko zvaničnog sajta ili pomoću brojnih drugih aplikacija koje slobodno razvijaju korisnici - programeri, kao što su Tweetie, Twitterrific, Twitterfon, TweetDeck i Feedalizr. Možete tvitovati i preko moilnih telefona - pogledajte najbolje aplikacije za twitter.
Usluga je besplatna preko interneta, ali slanje i primanje unosa preko SMSa može biti naplaćeno od strane telefonskog provajdera.

Upotreba - Tvitovi mogu da sadrže oznake (eng. tags) sastavljene od pojma sa prefiksom # (eng. hashtag), poput #serbia. Na ovaj način se omogućava pronalaženje tvitova na određenu temu jednostavnim traženjem upotrebljene oznake.

Znak @ ispred korisničkog imena, poput @korisničko_ime, koristi se za upućivanje replike određenom korisniku, ili više njih. Tvitove koji počinju sa @korisničko_ime mogu videti svi ostali korisnici, ali se takve poruke smatraju direktnom replikom korisniku čiji je nadimak prvi u nizu.
Za upućivanje direktne (privatne) poruke - DM - nekom korisniku koristi se malo latinično slovo d ispred korisničkog imena osobe kojoj se poruka šalje (npr: d korisničko_ime poruka). Ovako poslate tvitove može videti samo osoba kojoj je poruka poslata."
Pročitajte kako da napravite profil na twitteru. Twitter nalog ovog bloga je @jakasifra - pratite nas.


Постави коментар

0 Коментари