Advertisement

Responsive Advertisement

[Internet bonton] Top 5 Najčešćih grešaka na društvenim mrežama

Budući da je internet postao sastavni deo našeg života trebalo bi da prihvatimo internet bonton. Slede pet najčešćih grešaka na društvenim mrežama:

5. Spamovanje



Postoje osobe koje imaju potrebu da svaku svoju dnevnu aktivnost podele sa svim svojim prijateljima na društvenim mrežama. Ako ste i vi jedan od tih prestanite odmah. Prečesti tweetovi ili izmene statusa strahovito su iritantni i nemojte se čuditi ako ste u zadnje vreme izgubili dobar broj followera ili prijatelja na Facebooku. Pokušajte deliti samo najduhovitije dosetke, najbolje spotove, najmudrije misli i odlične citate i pokušajte to svesti na minimum. 


TOP 5 Android aplikacija za besplatne razgovore


4. Izbegavanje odgovora na poruku


Kada vam neko pošalje poruku ili vam komentariše nešto što ste napisali, internet bonton nalaže da toj osobi i odgovorite. Zamislite tu situaciju u stvarnom životu - neko vam nešto kaže ili vas upita, a vi ćutite i bledo gledate u njega. Nepristojno, zar ne? Zamislite da vi nekoga nešto upitate i čekate danima da vam odgovori.


Kakve statuse ne vole facebook korisnici


3. Prekratki odgovori


Iako su kratke poruke jedne od glavnih karakteristika društvenih mreža, prekratke poruke mogle bi izbaciti vašeg sagovornika iz takta. Ako se neko već potrudio da vam napiše poruku od desetak rečenica, budite toliko ljubazni pa mu odgovorite s više od 3 reči. Prekratki odgovori ostavljaju utisak nezainteresovane osobe zato pre nego što pošaljete poruku, pročitajte je ponovo i razmislite o tome na koje bi sve načine ona mogla biti protumačena, piše Cracked.


OPREZ: Laptop je štetan za muškost


2. Nepravilna interpunkcija


Znakovi interpunkcije mogu biti od velike važnosti za shvatanje poruke. Ne stavite li upitnik u rečenicu u kojoj niste iskoristili ni upitnu zamenicu, vašem sagovorniku neće biti jasno je li to upitna ili izjavna rečenica. No, ima tu još nekoliko problema. Odgovorite li nekome sa 'OK!', to odaje slaganje i oduševljenost s idejom vašeg sagovornika, a napišete li samo 'OK', to ostavlja sasvim drugačiji utisak. Nemojmo zaboraviti i da osnovno nepoznavanje interpunkcije prokazuje nepismenu osobu.


Facebook povećava opasnost od poremećaja u ishrani


1. Odlazak offline


bonton, internet, internet bonton, pravila ponasanja na internetu, internet, komunikacija, slika, Ovaj se 'greh' odnosi na situaciju kada neko započne chat s vama, a vi odete offline. Većina ljudi automatski pomisli da ih mrzite i da zbog toga ne želite komunicirati s njima. Istina najčešće jeste da pokušavate ignorisati tu osobu, no zašto ih onda uopšte imate kao prijatelje na društvenoj mreži?

Umesto da odmah odete offline, razmenite nekoliko poruka s tom osobom i recite da žurite negde te da ne možete više razgovarati i onda kliknite 'offline'. Kada malo bolje razmislite, istu stvar radite i u pravoj interakciji. Kada vam se s nekim ne razgovara, nakon nekoliko reči kažete da žurite i odete. Pokušajte iskoristiti neke od ovih saveta i na svoje ćete sagovornike ostavljati puno bolji utisak. 



Kako nas facebook špijunira?



Izvor: tehnologija.me



Постави коментар

0 Коментари