Advertisement

Responsive Advertisement

7 saveta za veću interakciju na Facebook stranici [Infografik]

Blog Jaka Šifra - Imate stranicu na Facebook-u, ali niste zadovoljni brojem lajkova, šerova ili komentara koje imaju vaše objave? Pročitajte savete za vođenje facebook stranice, koji će vam pomoći da povećate interakciju na facebook stranici.

Jedna napomena, ne postoje univerzalni saveti koji će dati iste rezultate na svakoj stranici, zato eksperimentišite i pratite statistiku facebook stranice kako bi videli šta je najbolje za konkretnu stranicu.

Kako da povećate interakciju na Facebook stranici?


1. Redovno postujte - bitno je redovno objavljivanje sadržaja na stranici, ako nemate vremena možete unapred zakazati objave na facebook stranici. Jedan od alata koji možete koristiti je Hootsuite.



2. Dobar tajming - Kada je najbolje vreme za objave na facebooku? Odgovor na ovo pitanje zavisi od više faktora i nije jednostavan. Morate pratiti demografsku strukturu fanova i u skladu sa tim planirati vaše objave. Npr. neke statistike pokazuju da veliki procenat Facebook korisnika starosti od 18 do 24 godina proverava Facebook odmah kada se probudi. Oni verovatno neće biti na facebooku vikendom uveče, tako da tada nije poželjno da postujete.

3. Fotografije - dobijaju najviše lajkova i šerova. Trudite se da često objavljujete fotografije.

4. Dužina posta - neće mnogo ljudi pročitati previše opširne postove. Trudite se da oni budu do 150 karaktera.

5. Budite relevantni - objave na vašoj stranici trebaju da imaju vrednost za "fanove", zato budite relevantni. Npr. ako ste lajkovali stranicu koja objavljuje citate pisaca, ne očekujete da tu vidite najnovije vesti iz Farme.

6. Različit sadržaj - iako fotografije obično dobijaju najviše lajkova nemojte postovati samo takav sadržaj. Jednoličan sadržaj zna da bude dosadan.

7. Postavljajte pitanja - Automatske objave su dosadne. Morate pokazati vašim "fanovima" da iza tih objava stoji čovek, zato postavljajte pitanja i odgovarajte na pitanja svojih "fanova". Dobra stvar je da postavljate pitanja sa nekoliko ponuđenih odgovora ili pitanja na koja korisnici trebaju sami da odgovore.



 
Kopirajte sledeći kod ukoliko želite da postavite ovaj infografik na vašem blogu: 

Постави коментар

0 Коментари