Advertisement

Responsive Advertisement

Kingsoft Office - Besplatna alternativa za MS Office

Blog Jaka Šifra - Kingsoft Office - ovaj paket dolazi sa tri programa - Writer, Spreadsheets i Presentation (alternative za Word, Excel i Power Point) - koja imaju interfejs sličan MS Office-u, što znači da ćete se lako snaći ukoliko ste već koristili MS Office.



Zašto Kingsoft office kao alternativa MS Office-u?


Inače, ovde predstavljam besplatnu verziju ovog programa koja ima gotovo sve funkcije neophodne prosečnom korisniku, dok neke napredne funkcije kao što je podrška VBA i Macro, do milion redova i kolona u Spreadsheets-u...dolaze sa plaćenom verzijom, što realno nije nešto što prosečnom korisniku treba.

Inače, ova nova verzija Kingsoft Office 2013 je dosta poboljšana, tako da u besplatnoj verziji dolaze mnoge funkcije koje su ranije mogle da se koriste samo u plaćenoj verziji.

 
Ono što se meni posebno sviđa kod ovog programa je što nove dokumente otvarate u novim tabovima (kao kod web browsera), a ne u novim prozorima kao što je slučaj kod npr. MS Office-a. 

Ovim programom možete čitati i snimati dokumenta u svim standardnim MS Office (i stare i nove verzije) formatima - .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx; u PDF formatu, u posebnim Kingsoft formatima (.wps, .et, .dps)
*može samo da čita .pptx format, ne i da snima dokumenta u tom formatu

Inače, postoji i fantastična android aplikacija Kingsoft Office o kojoj sam već pisao, ali i verzija za iOS.

Program možete besplatno preuzeti - OVDE.




Постави коментар

0 Коментари