Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da se računar sam ugasi nakon određenog vremena?

Blog Jaka Šifra - Automatsko gašenje računara nakon određenog vremena može biti veoma korisno u nekim situacijama, zbog toga ću vam u ovom tekstu predstaviti neke zanimljive programe uz pomoć kojih možete jednostavno podesiti kada želite da vam se računar ugasi.



 Programi za automatsko gašenje računara


Iako postoji više načina za automatsko gašenje računara, najjednostavije je instalirati neki od programa za tu namenu. Jedan od takvih programa je Auto Shutdown. Uz pomoć ovog programa možete podesiti gašenje računara, restartovanje, standby, hibernate. 

Moguće je podesiti automatsko gašenje za određeni vremenski period, a možete podesiti i tačan datum i vreme kada želite da se računar ugasi.

Još jedan program koji omogućava automatsko gašenje računara je Wise Auto Shutdown. Program nudi iste funkcije, malo je lepšeg dizajna, ali po meni to nije bitno za ovakve programe, tako da sami možete izabrati program koji ćete koristiti.

Programi se nakon pokretanja nalaze u taskbaru.

Automatsko gašenje računara nakon odgledanog filma?

Ukoliko želite da se računar ugasi kada se završi film koji gledate, a koristite Gom player, nisu vam potrebni ovi programi za gašenje računara, već u samom Gom player-u možete podesiti da se računar ugasi nakon završenog videa.

Kada pustite video u Gom player-u: desni klik - options - Shutdown once finished playing the current file



Постави коментар

4 Коментари

Милан Танић каже…
На линуксу би то могло да иде овако:
https://extensions.gnome.org/extension/792/shutdowntimer/
http://gshutdown.tuxfamily.org/en/index.php

или просто из терминала
sudo shutdown -h 15:00
Unknown каже…
Moraću da posetim ovu stranicu bar još jednom, da pažljivo sve pročitam i odaberem komentar koji će biti "pun". Predajem se snu, ipak zadovoljna ovim saznanjem koje sam stekla i mogućnošću da se oglasim svojim izvinjenjem zbog trenutne male aktivnosti. Hvala na uputstvima, strpljenju i prilici da se pridružim vašoj velikoj zajednici.
Milan Stanojevic каже…
Najveće je zadovoljstvo kada neko, nakon pročitanog teksta, odluči da ponovo poseti blog i pridruži se zajednici...Hvala :)
Анониман каже…
Poštovanje. Da li je ovim postupkom moguće napraviti da se kompjuter gasi nakon određenog vremena, svaki put kad se upali? Hhvala!