Advertisement

Responsive Advertisement

7 saveta kako da zaštitite Facebook nalog od hakovanja

Facebook zaštita od hakovanja
7 saveta kako da zaštitite facebook nalog od hakovanja
Da ne biste bili jedan od onih koji se žali da su mu "hakovali" profil primenjujte ove savete i verujem da se to neće desiti.


7 saveta kako da zaštitite Facebook nalog od hakovanja

      1. Izaberite jaku šifru - ovo je osnova, tu se pre svega misli da ne stavite neku od 10 najgorih ideja za lozinke, ali ako načinite neku od grešaka koje se nalaze na ovoj listi
      2. Nikada nemojte zapisivati šifre na papir ili u mobilni telefon (viđao sam primere da ljudi šifre za mejl adresu imaju napisane na papiru koji stoji pored računara, a posle se žale kada im neko "hakuje" nalog)
      3. Nemojte sačuvati šifru u vašem Browseru, ako već jeste pogledajte kako da dobijete prikaz svih sačuvanih šifri pa obrišite tu šifru.
      4. Podesite privatnost na fejsbuku tako da samo vi možete videti vaš email, nije preporučljivo da vam svi vide email koji koristite na fejsbuku (preporučujem da imate posebnu mejl adresu koja će vam služiti samo za registraciju na fejsbuk),
      5. Izbegavajte sumnjive grupe, stranice, linkove, sajtove - to su najčešće oni koji vam nude "dugme dislike", "brži facebook", "kako da hakujete fejsbuk profil" "saznajte ko vam gleda profil" - znajte da tako nešto NE POSTOJI!!!
      6. Pazite na šta klikćete, može se desiti da su vašem prijatelju "hakovali" Facebook, pa vam sa tog profila šalju poruke da kliknete na neki link kako bi glasali na nekom konkursu ili vam pošalju da pogledate neku sliku i sl. a posle se od vas zahteva da ponovo unesete šifru. Obično se radi o phishing sajtovima gde im sami dajete podatke koji su im potrebni da vas "hakuju".
      7. Podesite potvrdu prijavljivanja na Facebook

        Morate biti oprezni, jer najčešće vašom greškom neko može doći do vaše šifre, odnosno vi ćete sami otkriti šifru, a da toga možda niste ni svesni.

        Kakva su vaša iskustva, da li vam je fejsbuk nalog bio hakovan?

        Постави коментар

        0 Коментари