Advertisement

Responsive Advertisement

Kako postaviti sliku na internet?

Ukoliko želite da postavite sliku na internet, pa da je kasnije postavite na neki forum, blog ili je pošaljete nekom da pogleda to možete uradeti veoma lako.
Kako postaviti sliku na internet?

Kako da postavite sliku na internet?

Ukoliko imate fotografiju koju želite da postavite na internet, kako biste poslali nekom link da vidi, ili želite da podelite tu fotografiju na nekom forumu ili blogu, potrebno je da pronađete neki sajt za hostovanje slika, gde jednostavno možete postaviti fotografiju. Kada upload-ujete fotografiju, dobićete link koji možete poslati prijatelju ili da postavite na neki forum ili blog.

Za većinu sajtova za hostovanje fotografija nije potrebna registracija, registracija je poželjna ukoliko često postavljate slike na internet i želite da imate listu svih fotografija koje ste postavili na jednom mestu, u ostalim slučajevima to nije potrebno, a postavljanje slike na internet možete obaviti u samo nekoliko koraka.

Postoji više servisa koji vam to omogućavaju, ja ću vam u ovom postu to objasniti na primeru jednog našeg domaćeg sajta dodaj.rs dok je postupak za druge sajtove sličan.

Kako da postavite sliku na internet?
Kako postaviti sliku na internet?

Kada otvorite sajt kliknite na dugme "DODAJ", nakon čega će vam se otvoriti prozor u kome  trebate da izaberete sliku koju želite da postavite na internet. Kada nadjete željenu sliku kliknite na OK.  Sada imate mogućnost da dodate neki opis, da dodate drugi naslov slike ili da smanjite veličinu slike. Kada ste to završili kliknite na dugme "UPLOAD" i sačekajte da se "slika postavi na internet"

Kada se taj proces završi otvara vam se stranica na kojoj se nalaze direktni linkovi do slike, HTML linkovi za sliku, linkovi za forume itd. Ukoliko želite samo da pošaljete nekom sliku iskopirajte direktan link i pošaljite kome želite, kada se uđe na taj link otvoriće se slika koju ste uploadovali sa vašeg računara.

Sve ovo možete raditi kao neregistrovan korisnik, ukoliko se registrujete imate prednosti u tome što možete da sačuvate 2x veće slike (do 10 MB), linkove do fajlova možete poslati mejlom, možete pogledati listu sačuvanih slika i linkova do njih.

Još jedan sajt na kojem možete postavljati fotografije je https://sr-rs.imgbb.com/, za ostale sajtove guglajte - VIDI OVDE.

Постави коментар

1 Коментари

Unknown каже…
Covek sa dva lica pacenik ubica