Advertisement

Responsive Advertisement

Telefonski imenik preko interneta

Ukoliko imate propušten poziv sa nepoznatog broja, pokazaću vam neke načine kako možete saznati čiji je to broj telefona.

Prošlo je vreme kada su se listali ogromni telefonski imenici kako biste pronašli nečiji broj telefona, sada sve možete proveriti preko interneta uz pomoć nekoliko klikova dostupni su vam telefonski imenici. Ukoliko znate broj telefona, možete videti ko vas pozvao, a ukoliko želite da saznate broj telefona, a znate podatke kao što su ime, prezime, adresa itd. možete saznati broj telefona.

 

Telefonski imenik preko interneta

Kako pronaći broj fiksnog telefona?

Ukoliko želite da pronađete broj fiksnog telefona koji je u Telekomovoj mreži, posetite link "Bele strane" - http://www.11811.rs/BeleStrane/index  - koji je zamena za one masivne imenike koje su ranije delili.
 
MTS - Bele strane - pretraga broja telefona

 
Kao što vidite na slici iznad, imate polja "Mesto ili opština, ime, prezime, ulica i kućni broj", unesite poznate elemente i kliknete na dugme "Traži". Naravno, što više detalja znate pretraga će biti lakša, npr. ukoliko znate samo grad i prezime, dobićete listu od nekoliko stranica, ali ako znate i ulicu i kućni broj, odmah ćete dobiti traženi rezultat. Napomena: nemojte koristiti "ćelavu" latinicu...promenite jezik tastature i koristite š, č, ć, ž, đ...
 

U gornjem desnom uglu imate i stranicu PRETRAGA PO BROJU, u situaciji kada znate broj telefona, ali ne znate ko vas je zvao. Izaberite mrežnu grupu, odnosno pozivni broj, onda unesite broj telefona koji imate i kliknite na TRAŽI. Ukoliko broj nije pronađen, postoji nekoliko mogućnosti, od kojih je najverovatnija da se radi o pravnom licu, čiji brojevi nisu izlistani ovde, pa je u tom slučaju najbolje "izguglati" taj broj. Druga mogućnost je da se broj nalazi u SBB ili drugoj mreži, i treća mogućnost je da je korisnik zahtevao brisanje svog broja iz imenika.

Ukoliko ne želite da se vaš broj fiksnog telefona nalazi u telefonskom imeniku na internetu, morate da zovete njihov Call centar i da zahtevate brisanje. Nakon 24-48h vaš broj fiksnog telefona bi trebalo da bude uklonjen sa belih strana.

Pretraga brojeva u ORION mreži

Pretraga telefonskih brojeva u ORION mreži je moguća preko ovog linka - klik ovde - ali moram da priznam dosta bolje je odraženo u odnosu na MTS mrežu, tj. u imeniku su brojevi telefona samo onih korisnika koji su dali pismenu saglasnost za to, dok su u Telekomu izlistani svi brojevi, pa vi, ukoliko se setite, morate da ih zovete da izbrišu broj.

Pretraga brojeva telefona u A1 mreži

Telefonski imenik A1 mreže se nalazi na - ovom linku - i moguće je vršiti pretragu prema broju telefona ili prema adresnim podacima, izborom tipa pretrage. Imate mogućnost pretrage za fizička i pravna lica, a kada unesete tražene podatke kliknite na dugme "PRONAĐI"

A1 telefonski imenik preko interneta

Telefonski imenik SBB mreže

Za pretragu brojeva u SBB mreži, posetite link - https://sbb.rs/telefonija/javni-imenik#privatni/ - i slično kao i kod ostalih operatera, izaberite tip pretrage, unesite podatke i pretražite.

Za proveru u kojoj mreži se nalazi određen broj, s obzirm na mogućnost prenošenja brojeva Ratel-ov Registar preneth brojeva i proverite u kojoj se mreži nalazi određen broj.

Kako proveriti čiji je broj mobilnog telefona?

Ukoliko imate propušten poziv sa nepoznatog broja, najlakši i najbrži način da proverite o kome se radi je da pokušate da dodate taj kontakt preko Vibera - Viber - Calls - Add contact (ikonica u gornjem desnom uglu) - ukoliko je broj na Viberu, videćete ime i prezime kako je upisan i sliku. Isto možete proveriti i na Whatsapp-u ili na slijama.


Originalni tekst napisan: 06.02.2011.

Ažurirano: 05.03.2023.

Постави коментар

12 Коментари

talicni каже…
Dobra preporuka, ali kako naći nekoga ako znaš samo broj telefona a ne ulicu i grad? To je sad obratna situacija
Unknown каже…
http://www.11811.rs/pretragapobroju/index
Unknown каже…
kako mogu saznati ciji je broj mobilnog telefona..helpp
Milan Stanojevic каже…
@Bojana Postoji nekoliko načina, ja trenutno mogu da se setim tri:
1. Javite se na telefon i pitate ko zove,
2. Pitate prijatelje da li znaju čiji je to broj,
3. Sačuvajte broj, pa proverite Viber u nadi da je taj neko postavio sliku...
Анониман каже…
i opet ne mogu naci ynam ime preyime opstinu i nema
Milan Stanojevic каже…
Možda nema telefon...ili se telefon ne vodi na to ime...pokušajte da unesete samo opštinu i prezime...
Dunja каже…
Kako da nadjem adresu osobeu Beogradu kojoj znam samo imei prezime
Unknown каже…
Kako da saznam broj mobilnog telefona osobe a veoma mi je bitan broj da saznam.
Unknown каже…
Koji je broj Trezora zaregistracoju poljoprivrednog gazdinstva u Sidu
Unknown каже…
Kako saznati broj ako znas ime i prezime
Unknown каже…
Kako saznati ciji he broj telefona ako imas broj a neznas ciji je