Advertisement

Responsive Advertisement

KAKO DA napravite svoj blog besplatno?

Otvorite sopstveni blog za samo nekoliko sekundi.

Napravite besplatno blog na bloggeru


Postupak kreiranja bloga je veoma jednostavan. Blog možete napraviti na nekom od besplatnih blog servisa, a najpoznatiji su blogger.com i wordpress.com. 


Kako napraviti blog na blogger-u?

Na blogger-u možete napraviti blog u samo par koraka, bez potrebe za nekim velikim znanjem.

- Prvo je potrebno da napravite gmail nalog.
- Ako ste napravili gmail nalog ili ukoliko ga već posedujete posetite blogger.com i ulogujte se sa podacima sa gmail profila (ukoliko već niste ulogovani taj gmail nalog).
- Klikom na dugme "Novi blog" otvara vam se prozor gde trebate uneti "adresu vašeg bloga" i da odaberete neki od šablona koji vam se nudi.
- Kada ste uneli sve podatke, kliknite na dugme "Napravi blog".
 


Kako napraviti wordpress.com blog?

Kreiranje bloga na wordpress-u je veoma jednostavno - dovoljno je da posetite njihov sajt https://sr.wordpress.com/signup/, i da u praznom polju unesete adresu bloga.  

Ukoliko to ime nije zauzeto, nastavite dalje sa popunjavanjem praznih polja. Unesite korisničko ime, šifru, mejl adresu...Kada ste sve popunili kliknite na "Otvori nalog" - vidi sliku ispod.

Kliknite na sliku da bi je videli u punoj veličini
Kada ste to završili, proverite svoju poštu, nađite mejl koji vam je poslao wordpress.com i kliknite na link u mejlu. Sada je vaš nalog napravljen i možete početi sa uređivanjem bloga.
Постави коментар

1 Коментари

Edi каже…
Uspeo! E sada imam problem.Ne mogu e-knjigu da skinem