Advertisement

Responsive Advertisement

Kako napraviti profil na Facebook-u?

Kako da napravite Facebook profil?


Iako fejsbuk postoji već više godina i ima ogroman broj korisnika postoje i oni koji ne znaju da naprave profil na ovoj društvenoj mreži. Među njima se nalaze čak i oni koji već imaju jedan profil na fejsbuku. Zbog toga sam rešio da napišem jedno kratko uputstvo o tome.

Da bi napravili profil na fejsbuku morate da imate mejl adresu (a da se sa tom mejl adresom već niste registrovali na FB). Ukoliko je nemate, pogledajte uputstvo kako da napravite Gmail nalog, a ukoliko ne želite Gmail pogledajte gde sve možete napraviti besplatnu mejl adresu.

Sada kada imate mejl adresu možete započeti proces pravljenja profila na fejsbuku.
1. Idite na stranicu - www.facebook.com.
2. Popunite prazna polja i kliknite na dugme "sing up" - označeno na slici ispod.
Kliknite na sliku da bi je videli u punoj veličini
First Name - Unesite ime
Last Name - Unesite prezime
Your Email - Unesite mejl adresu
Re-enter Email - Ponovo unesite istu mejl adresu
New Password - Unesite šifru, pročitaj kako napraviti jaku šifru - OVDE.
I am - Izaberite pol
Birthday - Izaberite datum rođenja

3. Kada ste uneli sve podatke i kliknuli na sing up. Otvara vam se nova stranica koja izgleda ovako:
Kliknite na sliku da bi je videli u punoj veličini
U označenom polju unesite tekst koji vidite na slici iznad tog polja. Kada ste ispravno uneli te reči kliknite na "sing up". 

4. Sada se otvara nova stranica gde se nalaze tri koraka, prvi je "find friends" u kome možete da dodate prijatelje sa kojima se dopisujete preko mejla, međutim najbolje je da preskočite ovaj korak klikom na link "skip this step" koji se nalazi u donjem desnom uglu i da kasnije pronađete prijatelje.

Sada prelazite na drugi korak, profile information, gde možete uneti podatke o tome u kojoj ste srednjoj školi išli ili idete, fakultet ili gde radite. Ovi podaci nisu obavezni tako da ukoliko ne želite da ih popunite, jednostavno kliknite na link skip koji se nalazi u donjem desnom uglu stranice. A ukoliko ste uneli podatke i želite da ih sačuvate kliknite na dugme "save and continue" - označeno na slici ispod.

Kliknite na sliku da bi je videli u punoj veličini
I u trećem koraku možete da unesete sliku koja će biti na vašem profilu. Klikom na upload a photo možete da izaberete neku sliku iz vašeg računara koju želite da postavite (tada vam se otvara nov prozor gde trebate da kliknete na choose file i da odaberete sliku).

Kliknite na sliku da bi je videli u punoj veličini
Kada ste odabrali sliku, kliknite na save and continue, a ukoliko ne želite da postavite sliku kliknite na skip.

5. Poslednji korak jeste aktivacija vašeg naloga. Ulogujte se na vaš mejl nalog i proverite vašu poštu. Nađite mejl koji vam je poslao facebook (pod naslovom "just one more step to get started on Facebook"). U tom mejlu se nalazi link na koji trebate da kliknete. Kada ste kliknuli vaš nalog je potvrđen i sada možete koristiti facebook.

Ako više ne želite da imate Facebook profil, pogledajte kako možete da deaktivirate ili trajno izbrišete Facebook nalog?







Постави коментар

0 Коментари