Advertisement

Responsive Advertisement

Šta države najčešće traže da se ukloni sa interneta

Google je objavio izveštaj da mnoge države sve više vrše kontrolu internet korisnika. Pa tako, u poslednjih šest meseci Google je dobio 1789 zahteva za pristup informacija određenih korisnika.


Kako kažu u Google-u to nije ništa neobično, da ih odrđene države mole za određene informacije, a izveštaj o tome koliko često se to događa se objavljuje od 2009 godine dva puta godišnje.




"Gledaj filmove sa prevadom na android telefonu"



U Turskoj imaju specifične zakone o blaćenju uglednog imena ljudi koji su označeni kao veoma važni i ugledni, dok iz Nemačke uglavnom dolaze zahtevi da se uklone nacistički sadržaji, iz Brazila najviše zahteva dolazi tokom izborne kampanje, jer važi zabrana stvaranja parodija i karikatura kandidata”, kažu u Google-u.

Apsolutni rekorder po broju zahteva o korisnicima su SAD, a među prvih deset su i Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija.

U Google-u su rekli da uklanjaju sadržaj samo ako je to u skladu sa jednim od tri kriterijuma: kad je u pitanju blaćenje imena, povreda privatnosti ili ugrožavanje nečije bezbednosti.


Izvor: Economy.rs

Постави коментар

0 Коментари