Advertisement

Responsive Advertisement

4 besplatne zamene za Microsoft Office

Blog Jaka Šifra - Microsoft Office je najpopularniji i najbolji program za obradu teksta, tabela i prezentacija, ali on nije besplatan. Zato vam ovde predstavljam neke besplatne alternative za Microsoft Office koje možete koristiti ako ne želite da plaćate licencu za Microsoft Office.


4 besplatne alternative za Microsoft Office


1. Open Office - je jedan od najpopularnijih besplatnih kancelarijskih softver paketa sa programima za obradu teksta, tabela, prezentacija, šema i crteža kao i baze podataka. Program je dostupan i na srpskom jeziku.

Vaše dokumente možete čuvati u međunarodno standardizovanom otvorenom dokument-formatu (ISO 26300), a možete otvarati i snimati datoteke u formatima iz Microsoft Office i drugih paketa.

Open Office - je jedan od najpopularnijih besplatnih kancelarijskih softver paketa sa programima za obradu teksta, tabela, prezentacija, šema i crteža kao i baze podataka.
OpenOffice - Besplatna zamena za Microsoft Office


2. LibreOffice - LibreOffice je besplatan program za obradu teksta, tabela i prezentacija koji je nastao na bazi slobodnog kancelarijskog paketa Open Office. U ovom paketu se nalazi šest programa sa puno mogućnosti za rad sa kancelarijskim dokumentima i podacima: Writer, Calc, Impress, Draw, Math i Base. Program je dostupan i na srpskom jeziku.
LibreOffice besplatna alternativa za Microsoft Office
LibreOffice

3. Kingsoft Office - Još jedna odlična besplatna zamena za Microsoft Office je Kingsoft Office. Kingsoft Office - ovaj paket dolazi sa tri programa - Writer, Spreadsheets i Presentation (alternative za Word, Excel i Power Point) - koja imaju interfejs sličan MS Office-u. Postoji i android verzija ovog programa, koja je jedna od boljih android aplikacija za office.

Kingsoft Office besplatna alternativa za Microsoft Office
Kingsoft Office
4. Google disk - je online zamena za Microsoft Office. Pored mnogih mogućnosti (već sam pisao o prepoznavanju teksta sa slike uz pomoć Google diska), Google disk vam pruža mogućnost da napravite Google dokument, Google tabele i Google prezentacije kao alternative za Word, Excel i Power Point kod Microsoft Office-a. Osim toga, moguće je i da više osoba zajednički radi na jednom dokumentu, a i nije potrebna nikakva instalacija.

Google disk kao besplatna online alternativa za Microsoft Office.
Google disk
 
Pratite nas: 
http://bit.ly/JSgplushttp://twitter.com/jakasifrahttp://www.facebook.com/jakasifra

Постави коментар

0 Коментари