Advertisement

Responsive Advertisement

Payoneer kartica - Troškovi i provizije

Blog Jaka Šifra - Payoneer MasterCard kartica je debitna kartica, koju korisnik može koristiti za plaćanje preko interneta, za plaćanje na svim mestima koja primaju MasterCard, a možete je koristiti i za podizanje novca na bankomatu.

Kako naručiti Payoneer MasterCard debitnu karticu?
Kako da aktivirate Payoneer karticu?
Korišćenje Payoneer kartice u Srbiji



Troškovi i provizije za korišćenje Payoneer kartice u Srbiji

Godišnje održavanje računa - $29.95 

Plaća se od raspoloživih sredstava, što znači da ćete platiti ovaj trošak samo ako imate novac na računu; Možda na prvi pogled zvuči puno, ali taj iznos izađe oko $2.5 mesečno, što je u proseku isti iznos koji vam naplaćuje bilo koja banka za sličnu karticu.

Ako se registrujete preko OVOG LINKA, kada vam ukupne uplate na kartici dostignu cifru od $100, Payoneer će nas (u roku od mesec dana) nagraditi sa po 25$.

Zamena kartice - $12.95

Kao što sam napomenuo u uputstvu za naručivanje Payoneer kartice, izdavanje kartice i dostava na kućnu adresu su besplatni, ali ako npr. izgubite karticu i tražite da vam pošalju novu, to će vas koštati $12.95.

Podizanje novca na bankomatima - $3.15 za bilo  koji iznos (najviše u toku dana možete podići $2500)

Novac sa Payoneer kartice možete podizati na bilo kom bankomatu u Srbiji. Nije baš najisplatljivije za podizanje manjih iznosa, ali to je cena jer Payoneer nema svoje bankomate. Osim ovog troška, može vam biti naplaćeno $1 ako želite da vam bankomat da izveštaj o stanju na računu (potpuno nepotrebno, jer to možete besplatno proveriti preko interneta) i $1 ukoliko se desi da bankomat nema dovoljno novca ili ukoliko pokušate podići više novca nego što imate na kartici (zato prvo proverite stanje preko interneta).

Prilikom podizanja novca sa bankomata izaberite opciju "bez konverzije" jer je dosta povoljnije tj. dobićete novac po kursu koji je ~2% manji od srednjeg kursa.

Plaćanje na POS terminalima i plaćanje preko interneta - Besplatno

Vašom Payoneer karticom možete plaćati robu i usluge preko interneta ili na POS terminalima potpuno besplatno. Kako gotovo svi prodajni objekti primaju MasterCard, mnogo je povoljnije koristiti Payoneer karticu (bez provizije, kurs ~2% manji od srednjeg kursa) nego podizati novac na bankomatima.

Osim toga za kupovinu preko interneta se često koriste dolari, tako da tu nemate ni trošak konverzije valute.

Pročitajte tekstove:
Kako da naručite Payoneer karticu i ostvarite 25 dolara bonusa?
Kako aktivirati Payoneer karticu?







Постави коментар

13 Коментари

Анониман каже…
Kako da proverim stanje preko interneta?
Milan Stanojevic каже…
Na sajtu Payoneer-a
Unknown каже…

Super tekst, hvala autoru. Meni su sve ove informacije vrlo znacajne jer tek par dana koristim Payoneer. I imam pitanje- Da li mi Payoneer uzima neke provizije kada koristim karticu pri placanju u obicnim radnjama, marketima itd...u svakodnevnoj kupovini potrebstina?
Milan Stanojevic каже…
Napisao sam u tekstu. Ukoliko plaćate preko interneta ili u fizičkoj prodavnici nema provizije. Provizija je samo za podizanje gotovine na bankomatu
Maca каже…
Koju banku preporucujete za podizanje novca u Srbiji? I da li je moguce sa saltera podici pare ? Hvala.
Milan Stanojevic каже…
Nisam pokušavao da podižem novac na šalteru, ali mislim da nije moguće. Što se tiče bankomata....nisam podizao često jer karticu koristim direktno za plaćanje u prodavnicama...probao sam na bankomatima Raiffeisen i Intesa banke (Čačanska banka nije prihvatila karticu)...nisam primetio neku razliku....bitno je samo da se izabere opcija "bez konverzije"...zbog kursa, da te ne oderu....
Unknown каже…
Interesuje me kolika je provizija ako hoću da uplatim novac na payoneer? Da li to zavisi od banke u kojoj uplaćujem i da li je uopšte moguće da u nekoj banci uplatim novac na payoneer?
Unknown каже…
Interesuje me kolika je provizija ako hoću da uplatim novac na payoneer? Da li to zavisi od banke u kojoj uplaćujem i da li je uopšte moguće da u nekoj banci uplatim novac na payoneer?
Unknown каже…
Pozdrav .
Neteller više ne šalje svoje masterkartice u Srbiju. Moje pitanje glasi . Mogu li sa neteller racuna da prebacim novac na moju buduću Payoneer karticu i kakve su takse ?
Unknown каже…
kako se gasi ta kartica
Unknown каже…
kako ugasiti karticu zna li nekoooo
Unknown каже…
kako se gasi ta kartica
Unknown каже…
Kurs je -2% manji od srednjeg kursa? Čijeg srednjeg kursa? Narodne banke?