Advertisement

Responsive Advertisement

Korišćenje Payoneer kartice u Srbiji

Blog Jaka Šifra - Payoneer kartica je Prepaid MasterCard debitna kartica koja se može koristiti za plaćanje preko interneta i podizanje novca na bankomatu ili plaćanje usluga na svim mestima na kojima primaju MasterCard karticu.

Kako naručiti Payoneer MasterCard debitnu karticu?
Kako da aktivirate Payoneer karticu?
Payoneer kartica - Troškovi i provizije

 
U koje svrhe možete koristiti Payoneer karticu u Srbiji?
Za šta možete koristiti Payoneer karticu u Srbiji?

Za šta možete koristiti Payoneer karticu u Srbiji?

Ukoliko još uvek nemate Payoneer karticu, pročitajte uputstvo o tome kako da napravite Payoneer račun i dobijete karticu, a onda možete pročitati i proces aktivacije Payoneer kartice.

- Plaćanje putem interneta

Uz pomoć Payoneer kartice možete kupovaći robu i usluge preko interneta, posebno je pogodno za plaćanje u dolarima jer je novac na Payoneer računu u toj valuti, pa ne gubite na proviziji;

- Isplate zarada od kompanija koje sarađuju sa Payoneer-om 

Neke od tih kompanija su: 99designs, iStock, Freelancer, Skrill, Fiverr, Elance, ClickBank, oDesk, Amazon, CPA mreže MaxBounty i Peerfly, PayPal, FirstBeatMedia, BeeShaper i drugi;

- Podizanje novca na banokmatima u Srbiji uz pomoć Payoneer kartice 

Uz pomoć ove kartice možete skoro na svakom bankomatu u Srbiji ili bilo gde u svetu, podignuti novac sa svog Payoneer računa, međutim, kako Payoneer nema svoje bankomate biće vam naplaćena provizija (pročitajte detaljnije o troškovima i provizijama payoneer kartice), pa je isplatljivije koristiti ovu karticu za internet plaćanja ili plaćanja preko POS terminala gde se ne naplaćuje provizija;

Ako se ipak odlučite za podizanje novca na bankomatu, biće vam ponuđeno da birate garantovani kurs (sa konverzijom) ili negarantovani kurs (bez konverzije). Garantovani kurs je obično drastično niži od kursa NBS, tako da je najbolje izabrati kurs bez konverzije, jer u tom slučaju kurs određuje Choice banka, sa kojom Payoneer sarađuje i približan je kursu NBS.

- Direktno plaćanje na POS terminalima u Srbiji i inostranstvu 

U svim prodajnim objektima (koji primaju MasterCard), bilo gde u svetu (pa i u Srbiji), možete koristiti ovu karticu za plaćanje. Za plaćanje preko POS terminala ne plaćate nikakvu proviziju. Kurs koji dobijate je  ~2% niži od srednjeg kursa za taj dan. Što je možda neznatno niže od kupovnog kursa koji bi dobili u menjačnici da prodajete dolare.

 Za dodatne odgovore na pitanja, preporučujem da prvo pretražite http://community.payoneer.com/

Pogledajte video tutorijal o tome kako da napravite Payoneer karticu i ostvarite $25 bonusa:

Korišćenjem OVOG linka za registraciju, Payoneer će nas oboje nagraditi sa po $25 kada vam ukupne uplate na kartici dostignu cifru od $100.




Постави коментар

1 Коментари

Elma каже…
kako odjaviti karticu kad je vise ne zelimo