Advertisement

Responsive Advertisement

Kako smanjiti veličinu većem broju fotografija, odjednom?

Ukoliko imate potrebu da smanjite veličinu većem broju fotografija, postoji način da to uradite odjednom, u samo nekoliko klika. A ja ću vam u ovom tekstu predstaviti neka online rešenja i neke programe za smanjivanje veličine fotografija.

Kako smanjiti veličinu većem broju fotografija, odjednom?
Kako smanjiti veličinu većem broju fotografija, odjednom?

Kada sam trebao da smanjim veličinu 300+ slika, shvatio sam da sigurno neću pojedinačno smanjivati svaku fotografiju, pa sam malo istraživao i došao do sledećih alata za smanjivanje veličine slika koji su mi pomogli u poslu.

3 online alata uz pomoć kojih možete smanjiti veličinu većem broju fotografija


Za smanjivanje veličine fotografija možete koristiti neki od online alata za obradu slika, a imate i android aplikaciju za smanjivanje veličine slike, međutim, kada trebate smanjiti veličinu većem broju fotografija to može biti problem. Zbog toga vam predstavljam neke online alate za smanjivanje veličine fotografija.

1. IloveIMG - kliknite na "select image" i izaberite slike kojima želite smanjiti veličinu. Kada se učitaju sve slike, u donjem delu ekrana postoji opcija za smanjivanje veličine fotografija u procentima (25%, 50% i 75%), što znači da će slike biti proporcijalno smanjene za željeni procenat.  U gornjem delu ekrana vidite kolika je trenutna rezolucija fotografija i kolika će biti nakon smanjenja. 

Druga opcija, jeste da sami unesete željenu rezoluciju, tako što kliknete na opciju by pixels i tu unesete željenu rezoluciju. Ako ostavite štikliranu opciju "Maintain aspect ratio" slika će zadržati postojeću srazmeru.

2. PicResize - funkcioniše slično kao prethodni online alat. Najpre izaberete slike, podesite rezoluciju i možete smanjiti veličinu većem broju fotografija.

3. BIRME - Jednostavan online alat uz pomoć kojeg možete smanjiti veličinu većem broju fotografija odjednom. Zna da zabaguje kada se pokuša sa 30+ fotografija odjednom, ali do 10ak sam testirao i radi bez problema. Funkcioniše slično kao i ostali alati, uz mogućnost da dodate ivice fotografijama (opcija Border thickness).

Postoji još online alata uz pomoć kojih možete smanjiti veličinu slike, ali mislim da su ova tri sasvim dovoljna jer odlično rade. U nastavku teksta ću vam preporučiti i neke programe koje možete instalirati uz pomoć kojih takođe možete smanjiti veličinu fotografija.

2 programa za smanjivanje veličine većem broju slika odjednom


Ukoliko niste ljubitelj online alata, preporučiću vam i neke programe koji vam mogu pomoći da promenite veličinu većem broju slika.
1. Fotosizer -  jednostavan program, koji sadrži sve opcije kao i online alati koje sam preporučio. Dolazi u besplatnoj i plaćenoj verziji, jednostavan je za korišćenje pa se neću zadržavati na detaljnijem uputstvu jer sam već objasnio za IloveIMG.

2. Light image resizer - još jedan program koji vam može pomoći da smanjite veličinu većem broju slika. 

Iskoristite neki od ovih alata kako biste smanjili veličinu većem broju slika, nadam se da je bilo od pomoći.

Постави коментар

2 Коментари

miroslav каже…
Caesium je jos jedan dobar program