Advertisement

Responsive Advertisement

5 načina kako gledati filmove na Smart TV-u

Pogledajte na koje sve načine možete gledati filmove preko svog pametnog televizora. Pronađite najbolji način za gledanje filmova na Smart TV-u i uživajte.

Sve veće dijagonale televizora koje kupujemo, kao i sve bolja rezolucija ekrana, omogućuju da gledanje filmova i serija postane pravo uživanje. U ovom tekstu opisujemo načine na koje možete gledati filmove na svom TV-u.

 

Kako gledati filmove na Smart TV-u?


1. Gledanje filmova preko USB memorije

Za ovaj način gledanja vam ne treba SMART TV, jer i na običnom televizoru možete ubaciti USB memoriju na koju ste prethodno ubacili neki film ili seriju. Međutim, danas su brzine interneta toliko velike, da je jednostavno brže preuzeti film sa nekog torrent sajta, nego prebaciti posle taj film na usb memoriju.

Ukoliko imate televizor sa visokom rezolucijom, verovatno ćete želeti da preuzmete filmove i serije u visokoj rezoluciji, a prebacivanje filmova na USB memoriju polako nestaje, jer imate mnogo jednostavnije i bolje načine za gledanje filmova preko televizora.

 Ovde je bitno da u folderu gde se nalazi film, skinete prevod (sa nekog od sajtova za skidanje prevoda) koji će imati isto ime, kao i sam fajl filma.

Prednosti: možete gledati filmove i kada nestane internet, neće kočiti i seckati, besplatno je

Mane: relativno sporo prebacivanje fajlova sa računara na usb memoriju, morate često brisati i dodavati nove fajlove, morate skidati filmove i prevod, morate kupiti USB memoriju

2. Povezivanjem laptopa i televizora

Najjednostavniji, ali i najbolji način za povezivanje laptop-a ili računara sa televizorom je HDMI kabli. Na taj načić možete puštati sve filmove i serije koje imate u računaru, bez bilo kakvog prebacivanja na USB memoriju ili slično. Ni za ovo nije potreban smart tv, možete koristiti i običan televizor.

Ukoliko kupite malo duži HDMI kabli, ili eventualno neku mini bežičnu tastaturu, uživaćete još više, jer nećete morati non stop da ustajete.

Računar i smart tv možete povezati i putem wireless mreže, ali ću o tome detaljnije u nekom posebnom tekstu. Ipak mislim da je HDMI u većini slučajeva bolji izbor, posebno kada se radi o fajlovima visoke rezolucije.

Prednosti: ne morate prebacivati filmove na usb, samo skinete film ili uđete na neki sajt za online gledanje filmova, besplatno je

Mane: morate skidati filmove i prevod, morate razvlačiti kablove, morate donositi laptop u prostoriju gde je televizor, morate kupiti HDMI kabli.

3. PLEX - Sopstveni streaming servis za gledanje filmova

Veoma praktično i popularno rešenje za gledanje filmova, o čemu smo već pisali. Uz pomoć PLEX aplikacije možete napraviti sopstveni streaming servis za gledanje filmova. Za ovo vam je već potreban pametan televizor ili neki andoid box koji će običan tv pretvoriti u smart. Nakonšto instalirate server na računaru gde ćete skidati filmove, i aplikaciju na smart tv-u, tabletu ili telefonu, možete uživati u gledanju filmova potpuno besplatno. 

Na svim uređajima u kući gde ste instalirali Plex aplikaciju, možete gledati filmove i serije, slušati muziku itd.

Prednosti: nema kablova za povezivanje, nema čekanja da se film prebaci na USB, mogućnost istovremenog gledanja na više uređaja, besplatno, 

Mane: ne možete gledati ako ostanete bez internet konekcije, računar vam mora biti uključen jer je on server za streaming filmova,

4. NAS uređaji kao lokalni prostor za media fajlove

Možete kupiti i NAS uređaj (network attached storage) koji predstavlja niz hard-diskova koji se povezuje sa kućnom mređom, kao centralni prostor za skladištenje podataka, kako biste povezali više uređaja u okviru lokalne mreže.

Prednosti: Nema kablova niti prebacivanja filmova, može služiti i za druge namene, ne samo za gledanje filmova

Mane: morate uložiti (ne)malo novca za kupovinu uređaja

5. Pretplata na neku straming platformu

Najjednostaniji način za gledanje fimova na smart tv-u jeste pretplata na neku streaming platformu kao što je Netflix, HBO Max ili Amazon Prime. Što je najlakši i najbolji način za gledanje filmova na Smart TV-u. Uz pretplatu na neku od streaming platformi možete uživati sadržaju koji je dostupan na toj platformi.

Prednosti: ne morate skidati filmove i prevode, 

Mane: nisu vam dostupni svi filmovi i serije na jednoj platformi, morate da se odlučite za jednu i da se odreknete mnogo kvalitetnih filmova i serija ili da plaćate više platformi. Nije besplatno.

Pogledajte preporuke božićnih filmova, izaberite način za gledanje filmova i serija na televizoru, kupite kokice, zavalite se u fotelju i uživajte.

Постави коментар

0 Коментари