Advertisement

Responsive Advertisement

Bil Gejts: 11 pravila koje nećete naučiti u školi

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/
bill gates, bil, bil gejts, gejts, windows, najbogatiji, office, 11 pravila, jedanaest, pravila, koja necete nauciti u skoli, skola, pravila, zivot, zivotna pravila, saveti, kako da, slika, tabla, skolska tabla, slika, image, picture, bil slika, gejts slika

Osnivač kompanije Microsoft i najbogatiji Amerikanac Bil Gejts, tokom svog govora koji je održao u jednoj srednjoj školi izneo je 11 pravila koja su veoma važna za život, a ne mogu se naučiti u školi.

11 pravila koje nećete naučiti u školi

Pravilo 1: Život nije fer, navikni se na to!

Pravilo 2: Svet ne interesuje tvoje samopoštovanje. Svet te prihvata ako postigneš nešto pre nego što počneš da se osećaš dobro u svojoj koži.

Pravilo 3: Nećeš zarađivati 60.000 dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsednik sa službenim telefonom, sve dok to ne zaradiš.


Pravilo 4: Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.

Pravilo 5: Pečenje hamburgera nije ti ispod časti. Tvoji preci imali su drugu reč za pečenje hamburgera : zvali su to prilikom.

Pravilo 6: Ako pogrešiš, nisu tvoji roditelji krivi, ne kukaj nad svojim greškama, uči iz njih.

Pravilo 7: Pre tvog rođenja tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odeće i slušanja tebe kako pričaš da si cool.

Pravilo 8: Tvoja škola ima način za rešavanje i pobednika i gubitnika, život nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor, ali to nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.

Pravilo 9: Život nije podeljen u semestre, nema slobodnog leta i vrlo malo zaposlenih je zainteresovano da ti pomogne da nađeš sebe. To čini u svoje slobodno vreme.

Pravilo 10: Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju da napuste kafić i odu na posao.

Pravilo 11: Budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog.

Izvor: Economy.rs

Постави коментар

0 Коментари