Advertisement

Responsive Advertisement

TOP 10 YouTube trikova i uputstava za koje niste znali

Verovatno svakodnevno koristite YouTube, ali neke od ovih trikova sigurno niste znali. Zato pogledajte listu 10 YouTube trikova.

YouTube uputstva i trikovi za koje niste znali
10 YouTube trikova koje trebate znati

10 YouTube trikova za koje verovatno niste znali

1. Podelite YouTube video koji počinje od određenog trenutka


Pronašli ste zanimljivi deo nekog YouTube videa koji želite da podelite sa prijateljima? Generišite YouTube link koji će pokrenuti video od trenutka kada vi želite. Jedan od načina da ovo uradite je da ispod videa na YouTube-u izaberite opciju "deli", onda štiklirajte opciju "Počni od" (i izaberite vreme), nakon toga samo kopirajte generisani link. Ostale načine i detaljno uputstvo možete pročitati ovde.



2. Napravite GIF animaciju od YouTube videa


Da li ste znali da možete veoma lako napraviti GIF animaciju od YouTube videa? Dovoljno je da ispred YouTube.com u linku, dodate gif, a da potom kliknete na Create GIF. Detaljnije uputstvo o tome možete pročitati ovde.

3. Neka se YouTube video automatski ponavlja


Evo rešenja za sve one koje mrzi da sami klikću na replay dugme kada se završi neki video, jedan od načina je da na sajtu www.tubereplay.com iskopirate link videa koji želite da se automatski ponavlja, a možda je bolje rešenje dodatak za vaš browser, a linkove možete pronaći ovde.

4. Saznajte šta je popularno na YouTube-u

Svakog minuta se na YouTube-u postavi 300 sati video materijala, tako da nije izvodljivo pogledati sve, ali ono što je trenutno najpopularnije u svetu možete pronaći KLIKOM OVDE. Tu možete pronaći trenutno aktuelne video snimke iz različitih oblasti. Srpska verzija najaktuelnijih video snimaka se nalazi OVDE.

5. Dodajte video u "Gledajte kasnije" plejlistu


Našli ste neki YouTube video, a nemate vremena da ga odmah pogledate? Kliknite na dugme "Gledajte kasnije", pa ga posle možete pronaći u "Gledajte kasnije plejlistu".


6. Napredna pretraga na YouTube-u


YouTube obično daje dobre rezultate pretrage, ali ako niste zadovoljni rezultatima možete koristiti filtere za pretragu.
Kada ste ukucali neki pojam, pojavila se opcija "Filteri", tu možete filtrirati rezultate pretrage kako biste pronašli video koji ste želeli.

7. Gledajte prenos uživo

Na YouTube-u možete gledati prenos uživo, na linku - https://www.youtube.com/live - gde se može naći dosta zanimljivog sadržaja i gde možete ćaskati sa ostalim korisnicima koji gledaju uživo. Za događaje čiji će prenos tek početi možete "uključiti podsetnik" kako ne biste propustili prenos.

Ukoliko znate da se neki događaji prenose uživo na YouTube, možete ih pronaći uz pomoć filtera, tako što iz kategorije "Karakteristike" izaberete "Uživo".

8. Isključite napomene iz svakog YouTube videa



Iako mogu da budu korisne, napomene često iritiraju jer nas ometaju da gledamo video. Ukoliko želite da isključite napomene iz svakog videa na Youtube-u, to možete uraditi na sledeći način: U okviru "Podešavanja YouTube-a" izaberite opciju "Reprodukcija" i u okviru "Napomene" odštiklirajte opciju "Prikazivanje napomena u video snimcima" i kliknite na "Sačuvaj".  

Možda će vas zanimati i kako da blokirate reklame na YouTube-u.

9. Izbrišite istoriju pretrage na YouTube-u

Pored toga što pamti snimke koje ste gledali, YouTube pamti i sve ključne reči koje ste koristili za pretraživanje. Brisanje istorije pretrage na Youtube-u se nalazi u okviru kartice "Istorija", a detaljno uputstvo o tome možete pročitati u tekstu kako da izbrišete istoriju pretrage na YouTube-u.

10. Ubrzajte ili usporite video na YouTube-u

Ukoliko želite da ubrzate ili usporite video na YouTube-u, potrebno je da kliknete na malu ikonicu zupčanika ispod samog videa, a da onda u delu "Brzina" izaberemo neku od ponuđenih opcija.




Постави коментар

0 Коментари