Advertisement

Responsive Advertisement

Desktop ili laptop: šta kupiti?

Šta kupiti? Desktop VS Laptop

Jedna od dilema sa kojom se suočavamo jeste - da li kupiti laptop ili desktop računar.
Jedna od dilema sa kojom se suočavamo jeste - da li kupiti laptop ili desktop računar.
Desktop ili laptop: šta kupiti?


Ovde ću uporediti laptop i desktop računare po određenim kriterijumima, a na vama ostaje da na osnovu svojih potreba izaberete.

1. CENA - 
Što se tiče cene, desktop računari su jeftiniji u odnosu na laptop sličnih performansi, što znači da za isti novac možete kupiti mnogo jači desktop računar. Ukoliko je za vas presudna cena, desktop računar je pravi izbor.
Ukoliko želite da kupite laptop, a niste sigurni koju marku da izaberete pogledajte listu najboljih laptopova.
Vlasnici laptopova primećuju da se laptop previše greje, ali obično ne reaguju dokle god može da se upali, što je pogrešno jer se najveći broj kvarova dešava upravo zbog pregrejavanja. Zato pogledajte kako da očistite laptop od prašine.


2. MOGUĆNOST NADOGRADNJE - 
Desktop računari se neuporedivo lakše i jeftinije mogu nadograditi. Nadogradnja laptopa je skupa, a često i nemoguća.

3. KVAROVI I POPRAVKA
Zbog svoje prenosivosti laptopovi su izloženiji oštećenju. Osim toga popravka/zamena delova na laptopu je dosta skuplja u odnosu na desktop računare.
4. PRENOSIVOST
Najveća prednost laptopa je što ga možete poneti sa sobom, koristiti ga dok putujete i sl. Desktop računari su glomazni, imaju odvojen monitor i mnogo kablova.

5. POTROŠNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE
Laptopovi troše manje električne energije što ste mogli da pročitate u tekstu "Koliko električne energije troši vaš računar".

Da biste dobili odgovor na pitanje "Desktop ili laptop računar?" prvo morate znati šta vama treba od računara. Da li vam je prenosivost zaista toliko bitna? Ukoliko jeste, ne morate razmišljati...kupite laptop.


Постави коментар

1 Коментари

Анониман каже…
Ja licno smatram da je bolje kupiti desktop racunar jer je neuporedivo bolji od laptopa! :)