Advertisement

Responsive Advertisement

Kako napraviti GIF animaciju koristeći kameru telefona?

Zanimljive animacije su danas sve popularniji sadržaj koji možete pronaći na društvenim mrežama, naročito od kako su Facebook i Instagram omogućili postavljanje animacija. U ovom tekstu ću vam predstaviti neke android aplikacije uz pomoć kojih možete praviti GIF animacije uz pomoć kamere na telefonu ili od već postojećih slika. Ove aplikacije omogućavaju da animaciji dodate tekst, stikere, filtere itd. a onda da animaciju sačuvate u GIF formatu ili kao MP4 animaciju koju možete postaviti na Facebook ili Instagram (jer ove društvene mreže ne podržavaju klasični GIF format, već su animacije u .mp4 formatu).

Kako napraviti animaciju na mobilnom telefonu?


Ranije smo vam na blogu pokazivali kako da napravite GIF animaciju od youtube videa, a sada ću vam preporučiti neke android aplikacije uz pomoć kojih možete praviti animacije koristeći kameru telefona.

Kako napraviti GIF animaciju koristeći kameru telefona?
Kako napraviti GIF animaciju koristeći kameru telefona?

1. GIF Me! - Jedna od boljih aplikacija za pravljenje animacija uz pomoć kamere mobilnog telefona je "GIF me!" uz pomoć koje možete praviti animacije koristeći slike/video koje već imate u telefonu ili koristeći prednju/zadnju kameru telefona. 

Kada završite sa snimanjem, animaciju možete dodatno editovati pre nego što je sačuvate ili podelite sa prijateljima. Ova aplikacija omogućava podešavanje vremena animacije, dodavanje teksta, stikera, filtera itd. Kada ste završili sa editovanjem kliknite na ikonicu za preuzimanje u gornjem desnom uglu, tu vam se daje mogućnost da sačuvate animaciju u GIF formatu ili kao MP4.

Kao što možete videti u samoj aplikaciji, ukoliko se odlučite da animaciju snimite u GIF formatu, ne možete je postaviti na Facebook ili Instagram, pa ukoliko želite da podelite animaciju na ovim društvenim mrežama, izaberite mp4 format i sačuvajte vašu animaciju.

Kako postaviti GIF animaciju na Instagram?

Već smo rekli da Instagram podržava samo animacije u .mp4 formatu, pa tako, ukoliko želite da postavite animaciju na Instagram, morate vašu GIF animaciju pretvoriti u .mp4. U tome vam može pomoći i ova GIF me! aplikacija, gde ćete umesto da snimate (camera) ići na opciju "import" pa tu izabrati GIF animaciju koju imate u telefonu. Tu aplikaciju možete dodatno editovati. Kada ste završili, kliknite na dugme za snimanje u gornjem desnom uglu, izaberite MP4 format i sačuvajte animaciju u vašem telefonu. Tu animaciju sada možete postaviti na Instagram ili Facebook.

2. GIPHY CAM - aplikacija dobro poznatog sajtova za postavljanje GIF animacija, omogućava vam da pravite moćne animacije, koristeći razne dodatke i opcije koje aplikacija nudi. Vredi isprobati ovu aplikaciju za pravljenje animacija.

3. Boomerang - veoma popularna aplikacija za pravljenje animacija, možete je isprobati, mada mislim da prethodne dve pružaju više mogućnosti.

Da li koristite neku od ovih aplikacija za pravljenje animacija na vašem mobilnom telefonu?

Постави коментар

0 Коментари