Advertisement

Responsive Advertisement

Kako pretvoriti PDF dokument u JPG sliku? Kako skinuti slike iz PDF dokumenta?

Ukoliko imate PDF dokument koji želite da sačuvate kao sliku u JPG formatu ili želite da skinete sve slike iz PDF dokumenta, u ovom tekstu ću vam pokazati kako da to uradite.

Iako sigurno postoji razlog zbog kojeg želite da konvertujete PDF dokument u JPG sliku, bitno je da znate šta će se dogoditi kada izvršite ovu konverziju, pa možda odlučite da sačuvate originalni PDF dokument zbog nekih prednosti koje on ima.

Kako pretvoriti PDF dokument u JPG sliku?

 

Primer za to su izmene teksta u PDF dokumentu, koje će biti dosta lakše nego da to radite na JPG fajlu u nekom od alata za obradu fotografija. Međutim, ukoliko je PDF dokument napravljen od slika, za očitavanje teksta je najbolje ponovo pretvoriti PDF u sliku, pa da iskoristite neki od alata za prepoznavanje teksta sa slike (OCR).

Problem koji se može javiti je i da se prilikom konvertovanja izgube neki elementi koji se nalaze u PDF dokumentu, pa je i zbog toga poželjno da zadržite originalni dokument i u PDF formatu.

Kako konvertovati PDF dokument u sliku JPG?

Najlakše je ovo odraditi online, jer nema potrebe za instalacijom nekog programa ukoliko je to jednokratna stvar, pa ću vam u ovom uputstvu predstaviti konvertovanje preko sajta ILOVEPDF, mada je i na ostalim servisima za konvertovanje PDF fajla u JPG slično.

1. Na stranici https://www.ilovepdf.com/pdf_to_jpg kliknite na dugme "SELECT PDF FILES" kako biste izabrali PDF fajl koji želite da prebacite u JPG format.

Konvertovanje PDF fajla u JPG sliku


2. Kada ste izabrali PDF fajl, izaberite da li želite calu stranicu iz PDF da pretvorite u sliku ili želite da se sve slike koje su dodate u PDF dokumentu sačuvaju.

PDF u JPG prebacivanje

3. Kliknite na "Convert to JPG" kako biste završili konverziju PDF dokumenta u JPG sliku

4. Kliknite na Download da biste sačuvali konvertovane fotografije na računaru.


Kako skinuti sliku iz PDF dokumenta?

Ukoliko želite da skinete slike iz PDF dokumenta, postupak je isti samo u koraku 2 izaberete "Extract images" umesto "Page to JPG" i nakon toga kliknite na Convert to JPG....sve slike koje se nalaze u PDF dokumentu će biti skinute u zipovanom fajlu nakon završetka konvertovanja.

 

Verujem da će mnogima biti od koristi ovaj alat, testiran je više puta i stvarno je odličan.

Постави коментар

0 Коментари