Advertisement

Responsive Advertisement

Kako slušati radio preko interneta?

Ukoliko želite da slušate radio preko interneta, bilo preko računara ili na telefonu, preporučiću sajtove, programe i aplikacije preko kojih možete slušati radio online.

Kako slušati radio preko interneta?

Kako slušati radio na računaru?

Ukoliko često slušate radio na računaru, preporučujem da preuzmete neki program. Još 2011. smo preporučivali program RadioSure za slušanje radija preko interneta. Pokrenite program, izaberite omiljenu radio stanicu i uživajte.

Za one koji ne slušaju radio tako često na računaru ili ne žele da instaliraju programe, mogu jednostavno posetiti neki od sajtova koji arhiviraju radio stanice. Neki od sajtova koje mogu preporučiti su Online Radio Box, Uzivo Radio. Tu jednostavno trebate pretražiti listu radio stanica koje su dostupne i kliknuti na play dugme, kada pronađete radio stanicu koju želite.

Zbog lakšeg pretraživanja, liste radio stanica su grupisane po zemljama, a imate i liste najslušanijih radio stanica, jer se tu verovatno krije ona koju želite da slušate.

Ako izaberete ovaj način slušanja radia online, preporučujem da instalirate neki od dodataka za blokiranje reklama.  jer znaju da budu previše dosadni sa reklamama.

Kako slušati radio na telefonu?

Ukoliko želite da slušate radio preko interneta na telefonu, takođe je opcija da posetite neki od gore pomenutih sajtova za online slušanje radia, ali je dosta praktičnije da instalirate neku od aplikacija za online slušanje radia. Neke od tih aplikacija gde se nalaze liste radio stanica koje možete slušati su Radio Uživo, FM Radio ili Radio Srbija. Tu možete pronaći gotovo sve radio stanice koje strimuju svoj program preko interneta.

Neke od najpopularnijih radio stanica imaju svoje aplikacije, pa ukoliko slušate samo njihovu radio stanicu, možete i tu aplikaciju instalirati.

Kako slušati radio preko Smart televizora?

Jedna od opcija je svakako da preko pregledača posetite neki od sajtova koje sam preporučivao gore u tekstu. Jednostavno otvorite browser na televizoru i posetite neki od sajtova za online slušanje radia. Za rad na smart tv-u preporučujem da kupite neku mini bežičnu tastaturu, koja će vam dosta olakšati korišćenje Smart TV-a.

Oni koji imaju Smart TV sa android sistemom, mogu instalirati neku od aplikacija koje sam preporučio, dok korisnici smart televizora koji imaju drugi operativni sistem, moraju proveriti da li se među dostupnim aplikacijama nalazi neka za slušanje radia.

Postupak instaliranja aplikacija na Smart Tv-u se razlikuje u zavisnosti od marke televizora, ali se uglavnom svodi na Home dugme pa izbor Apps, gde se listaju dostupne aplikacije. Tu možete koristiti i pretragu, gde ćete ukucati "radio" kako bi pronašli neku zanimljivu aplikaciju.

Oni koji nemaju Smart TV, mogu kupiti Android box pa instalirati aplikaciju preko Google play-a, pogledajte kako od običnog televizora napraviti Smart TV.

 


Постави коментар

0 Коментари