Advertisement

Responsive Advertisement

Kako napraviti stranicu "Sadržaj" na Blogger-u?

Blog Jaka Šifra - Stranica "Sadržaj" je nešto što treba da ima svaki blog jer omogućava lakše snalaženje i pretragu tekstova. Kada napravite ovu stranicu tu će se prikazivati spisak svih tekstova koje ste objavili, razvrstani po kategorijama. Novi tekstovi koje objavljujete automatski će biti dodati na ovaj spisak.

Kako da napravite spisak svih tekstova na blogu?

Korak 1 Napravite novu stranicu. Blogger - Stranice - Nova stranica
Korak 2 Kliknite na HTML i kopirajte sledeći kod:




Korak 3 Kada ste kopirali ovaj kod izmenite deo koji se nalazi na kraju - "http://jakasifra.blogspot.com/feeds/posts/...." umesto jakasifra.blogspot.com stavite adresu vašeg bloga.

Korak 4 Kliknite na dugme "Objavi"

Pročitajte i eknjigu "Kompletan vodič kroz Blogger"

Kako menjati izgled sadržaja?

Boju i veličinu naslova kategorija u sadržaju menjate promenom označenog koda
p.labels a{color: #000000; text-transform: uppercase;font-size: 20px;}

#000000 je oznaka za crnu boju, a OVDE možete pronaći kodove za neku drugu boju.

Boju imena članaka u sadržaju menjate ovde
a.post-titles {color: #0000DF;}

Način 2: Kako da napravite stranicu "Sadržaj"?

Vidim da na nekim blogovima ovaj prvi način ne funkcioniše (i ovde je prestalo da radi, mada ne jednom drugom blogu radi), pa sam odlučio da postavim i drugo rešenje. Postupak je isti, samo se kod razlikuje:


U ovom kodu, umesto teksta obeleženog crvenom bojom
<script src="http://jakasifra.blogspot.com/feeds/posts/summary?alt=json-in-script&max-results=1000&callback=loadtoc" type="text/javascript">

stavite adresu Vašeg bloga.


Pratite nas:  
Twitter: @jakasifra,  
Facebook: /jakasifra  
Google+: /JakaSifra,    
YouTube: /JakaSifra

Постави коментар

6 Коментари

СЛАВКО МРЂА каже…
Nisam uspio ovo da napravim, a radio sam sve kako je pisalo...ali ja koliko vidim ova stranica "SADRŽAJ" ne funkcioniše ni na blogu "Jaka šifra"...
Milan Stanojevic каже…
Do pre par dana je radilo, ne znam šta se dešava....na jednom drugom blogu radi. Dodao sam i drugi način, tako da možeš to da isprobaš...za sada radi. Pozdrav...i hvala za komentar, verovatno još ne bih primetio.
Unknown каже…
Postovani,
hvala na sjajnim uputstvima, uspesno sam kreirala stranicu "sadrzaj", ostalo je samo jos da je malo uredim...uradjeno po Vasem drugom primeru.
Pitanje:
Kako napraviti stranicu "sadrzaj" na blogu (blogger) ne za postove vec za stranice na blogu.
I ako mi mozete dati uputstva (pretrazih vise puta na Vasem sajtu, ali se nisam snasla) kako na stranici (ne na postu) dodati dugmad "like" za fb, g+ i tvitet sa brojacem i dugmad "share" za iste drustvene mreze.
Unapred zahvaljujem,
Sladjana
Milan Stanojevic каже…
Što se tiče sadržaja stranica...njih nema (ne bi trebalo) da ima toliko da je potreban sadržaj...u suštini onim gadžetom "stranice" (na bloggeru) biće prikazan spisak svih (ili onih koje želite).

Na blogu sam jedino pisao kako da dodate dugme na svakom postu, http://jakasifra.blogspot.com/2014/08/dodajte-like-tviter-google-dugme-na-blog.html

ako hoćete na stranici, možda vam ovo pomogne https://www.addthis.com/get/follow možda i ovo http://www.socialfollow.com/
Unknown каже…
Hvala, pokusacu.
Srdacan pozdrav!
Milan Stanojevic каже…
Nema na čemu.
Pozdrav :D